Haal jij alles uit je bandenwissels? 

01.04.22 08:00 AM Comment(s) By Naomi

De band is een cruciaal product, niet alleen voor de veiligheid van de auto en de bestuurder, maar ook als het om aftersales gaat. Het is een product wat veel klantcontact genereert en is daarnaast een belangrijke omzetgenerator binnen het bedrijf, zeker tijdens de bandenwisselweken.

 

De bandenwisselweken gaan elk jaar rond de laatste week van oktober en de laatste week van maart van start en wordt er bij de meeste dealers voornamelijk gefocust op het wisselen van zo veel mogelijk winterbanden naar zomerbanden (en andersom). Maar de bandenwisselweken draaien om veel meer dan alleen het zo snel mogelijk wisselen van banden, het is de uitgelezen gelegenheid om de auto van de klant extra te controleren. Denk hierbij aan:

 

- Controleren van de airco.

- Bijvullen van koelvloeistof.

- Als de klant op tijd wisselt van winter- naar zomerbanden, verbruikt de auto minder brandstof. Daar zullen je klanten de dankbaar voor zijn met de huidige gasprijzen ;)

 

Vaak worden deze punten overgeslagen omdat we vinden dat de klant hier niet op zit te wachten. De klant wacht liever 10 minuten langer, zodat jij de tijd hebt om deze punten te controleren, dan dat hij/zij binnen een paar weken terug moet komen voor een nieuwe afspraak. 
Share -